Traduceri turca

Echipa noastra de traducatori autorizati sunt specializati in limba turca, fiind documentati asupra terminologiei si contextului, capabili sa adapteze lingvistic textul si continutul acestuia in limba in care este tradus, totul la preturi competitive si in termenele stabilite.

Limba turcă (Türkçe) este o limbă turcică vorbită în principal în Turcia (51,8 milioane), Bulgaria (810.000), Cipru (175.000), Grecia (300.000), România (30.000) şi de emigranţii turci din Uniunea Europeană (3-4 milioane).
Numărul vorbitorilor nativi este estimat la 60 de milioane, iar numărul total de vorbitori la 75 de milioane. Dacă se includ şi alte populaţii care vorbesc cîteva limbi foarte apropiate, situate în raport de dialect cu turca (azerii, turkmenii, etc.), numărul vorbitorilor nativi atinge 100 de milioane, iar numărul total al vorbitorilor 125 de milioane.
Limba turcă vorbită în Turcia (türkçe sau türk dili) face parte din marele grup al limbilor altaice.
Faţă de celelalte limbi turcice, apropiate de limba turcă (mai ales azera, găgăuză şi turkmena), există deosebiri importante în gramatică, vocabular şi fonetică.
Limba turcă este aglutinantă. Foloseşte preponderent sufixele, iar prefixele mai rar.