Traduceri portugheza

Echipa noastra de traducatori autorizati sunt specializati in limba portugheza, fiind documentati asupra terminologiei si contextului, capabili sa adapteze lingvistic textul si continutul acestuia in limba in care este tradus, totul la preturi competitive si in termenele stabilite.

Portugheza ( português, de asemenea língua portuguesa) este o limbă romanică originară din nord-vestul Peninsulei Iberice (Galicia şi nordul Portugaliei de astăzi). Este unica limbă oficială în Angola, Brazilia, Capul Verde, Guineea-Bissau, Mozambic, Portugalia şi São Tomé şi Príncipe, iar în Macao şi Timorul de Est este co-oficială cu chineza şi, respectiv, tetum. Portugheza este oficială şi în Guineea Ecuatorială împreună cu limbile spaniolă şi franceză.
Portugheza se clasează a şasea între limbile lumii în funcţie de numărul de vorbitori nativi (peste 200 de milioane) şi prima pe continentul sud-american (186 de milioane, peste 51% din populaţia continentului). Este de asemenea o importantă limbă de circulaţie (lingua franca) în Africa. Portugheza s-a difuzat în întreaga lume în secolele XV-XVI, când Portugalia a pus bazele unui vast imperiu colonial şi comercial (1415–1999), răspândindu-se din Brazilia în America până în Macao (China). În perioada colonială, au apărut multe creole portugheze, în mod special în Africa, Asia şi Caraibe.