Traduceri norvegiana

Echipa noastra de traducatori autorizati sunt specializati in limba norvegiana, fiind documentati asupra terminologiei si contextului, capabili sa adapteze lingvistic textul si continutul acestuia in limba in care este tradus, totul la preturi competitive si in termenele stabilite.

Limba norvegiană (norsk, AFI [nɔʁsk] sau [nɔʃk]) este o limbă germanică de nord care aparţine familiei limbilor indo-europene. Norvegiana este vorbită ca limbă maternă de aproximativ cinci milioane de oameni, a căror majoritate locuieşte în Norvegia. Limba norvegiană este inteligibilă şi pentru vorbitorii limbilor suedeză şi daneză.
Limba norvegiană s-a dezvoltat din limba nordică veche la sfârşitul primului mileniu după Hristos. În timpul stăpânirii daneze, ea a devenit în principal o limbă a poporului, fiind înlocuită cu daneza de către nobilime şi orăşeni. Preocuparea pentru a crea o variantă scrisă a limbii norvegiene porneşte din secolul al XIX-lea; ca urmare directă, limba norvegiană contemporană foloseşte patru variante scrise – bokmål, nynorsk, riksmål şi høgnorsk. Primele două sunt folosite de către guvernul şi administraţia din Norvegia.
Toate variantele scrise ale limbii norvegiene folosesc acelaşi alfabet, anume acel latin îmbogăţit cu semnele Æ, Ø şi Å. Majoritatea cuvintelor provin din nordica veche, iar împrumuturile germane au intrat în limbajul livresc. Astfel, ca şi în daneză şi suedeză (spre deosebire de islandeză), numărul formelor flexionare este mult redus. Articolul hotărât este postpus. Topica este de regulă de tip SVO. Norvegiana şi suedeza sunt de asemenea limbi tonice, ceea ce înseamnă că pronunţarea silabelor se serveşte de tonuri diferite, prin care se schimbă semnificaţia cuvântului.