Traduceri bulgara

Echipa noastra de traducatori autorizati sunt specializati in limba bulgara, fiind documentati asupra terminologiei si contextului, capabili sa adapteze lingvistic textul si continutul acestuia in limba in care este tradus, totul la preturi competitive si in termenele stabilite.

Limba bulgară este o limbă indo-europeană, membră a ramurii sudice a limbilor slave, împreună cu macedoneana, sârbo-croata şi slovena. Limba bulgară este foarte asemănătoare cu limba macedoneană. Mulţi lingvişti consideră că aceasta ar fi de fapt numai o formă scrisă a dialectelor bulgăreşti sud-vestice (pe când limba bulgărească standardizată a fost alcătuită pe baza dialectelor de la Marea Neagră). Limba bulgară face parte din uniunea lingvistică balcanică.
Bulgara este limba oficială în Bulgaria, mai fiind vorbită de comunităţi din Republica Macedonia, Canada, Grecia, Ungaria, Israel, Republica Moldova, România, Serbia, Turcia, Ucraina şi SUA, având un număr total de vorbitori estimat la 9 milioane. Vorbitorii de limbă bulgară se numesc bulgari.
Limba bulgară foloseşte alfabetul chirilic, dar există şi un alfabet latin pentru respectarea unor norme de standard internaţionale.